8 september 2021 20:45

In dit nieuwsbericht lees je het actuele coronaprotocol van VV St. Jacob. Trainingen en wedstrijden kunnen weer. De kantine, kleedruimtes, toiletten en douches zijn open. Publiek is welkom op een vaste plek met 1,5 meter afstand van elkaar. Verder gelden de algemene maatregelen en blijf thuis bij klachten. Laat je dan testen bij de GGD.

Coronaprotocol VV ST Jacob per 8 september

Het doel van dit coronoprotocol is tegengaan van verspreiding van het coronavirus, zodat we met elkaar kunnen blijven trainen en wedstrijden kunnen spelen.

Basis

Als basis voor dit protocol gelden de RIVM-richtlijnen :

• Blijf thuis bij klachten en laat je testen bij de GGD
  • Pas hygiëne toe en was regelmatig je handen (maak gebruik van de aanwezige ontsmettingsplaatsen)
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Vermijd drukte
  • Maar bovenal gebruik je gezonde verstand.

Voetbalvelden

• De trainingen en voetbalwedstrijden zijn weer van start gegaan in september 2021. Publiek is welkom, maar heeft een vaste plek op 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Het trainingsveld en pupillenveld kunnen door de vereniging onbeperkt gebruikt worden voor training voor jeugd en volwassenen.
  • Er geldt voor de velden geen registratieplicht voor aanwezigen
  • De afstandsregels zijn niet van toepassing bij de jeugd tot 18 jaar.

Kleedboxen

• De kleedboxen en douches zijn open en kunnen gebruikt worden.

• De kantine is open.

Overige algemene ruimtes

Toiletten

• De toiletten zijn open

Bestuurskamer

• De bestuurskamer is open.

Overige maatregelen

Wat te doen bij een coronageval binnen de vereniging

• Mocht je verdacht zijn of de diagnose van het coronavirus hebben gekregen, meld dit dan bij het bestuur.
  • Heb je klachten? Blijf dan thuis, neem niet deel aan trainingen en/of andere clubactiviteiten, informeer je trainer of leider en laat je testen. Je team mag wel doorgaan met trainen.
  • Ben je positief getest op corona? Blijf dan thuis. Neem niet deel aan trainingen en/of andere clubactiviteiten en volg de richtlijnen die worden opgelegd door de GGD. Je team tot 18 jaar mag in principe doorgaan met trainen, tenzij de GGD anders bepaalt.
  • Is een gezinslid positief getest op corona? Volg dan de richtlijnen die worden opgelegd door de GGD.
  • Verder conformeert de vereniging zich aan het advies wat de GGD in dit geval geeft.

Handhaving

• De taak van eventuele handhaving ligt niet bij het bedienend kantinepersoneel maar bij het voltallige bestuur van de vereniging en/of de corona verantwoordelijke. Deze zijn ook het aanspreekpunt voor een eventuele BOA.
  • De bestuursleden/coronaverantwoordelijke zullen eventueel corrigerend c.q. adviserend optreden als men zich niet aan de coronaregels houdt.

De verantwoordelijkheid voor naleving van het bovenstaande protocol ligt nadrukkelijk bij de leden en begeleiders zelf. Het bestuur gaat er vanuit dat een ieder zich committeert aan dit protocol. Zodat we met elkaar kunnen blijven genieten van het mooie voetbalspelletje!

Dit protocol zal regelmatig worden aangepast en waar nodig aangepast.

Opgemaakt : 8 september 2021

Bestuur VV St Jacob