• VV St Jacob 2 - Beetgum 3

  Een prachtige zaterdagmiddag was het decor voor een mooie pot voetbal. De aanloop naar de wedstrijd brachten een aantal moeilijkheden met zich mee, waaronder het vinden van een scheidsrechter.

  Gelukkig kon Rosemond ons uit de brand helpen! Nogmaals dank daarvoor.

  Om 12.00 uur klonk de fluit. St Jacob speelde met de wind in de rug en had wat goed te maken tegen de Beetgummers. Eerder in het seizoen werd het namelijk 3-2 in het voordeel van de groenzwarten.

  De openingsfase was voor Beetgum met een prima mogelijkheid en dito redding van Dennis, waarna St.Jacob steeds beter in de wedstrijd kwam.

  Na iets meer dan een halfuur spelen met meerdere grote kansen voor Marcel krijgt Mathijs de bal voor de voeten. Een prachtige lange bal op Roy, welke keurig afrond, betekent de 1-0. Dit is na, nog wat kansen over en weer, ook de ruststand.

  De tweede helft wordt een kwestie van heel veel tegenhouden. Doeltrappen worden ingooien voor de tegenstander en tot het eigen spel komen is zeer lastig. Maar 1 voordeel de heren en dames van Beetgum weten geen kansen te benutten, mede door een uitstekende verdediging.

  Tegen de verhouding maar wel met wat meer de bal in de ploeg komt ‘t tweede op 2-0. Een goede actie vooraf, assist van Marcel en de tweede van Roy betekent meer lucht. Direct na de aftrap, een schot op goal door Beetgum maar gedragen door de wind, recht in de handen van Dennis.
  Beetgum probeert het nog maar het zit er niet in! Rosemond fluit na 90 minuten af en de 2-0 staat.

  Iedereen, waaronder Jesper die de vlag op eist en z’n schoenen aan Rick uitleent, had zijn eigen aandeel in deze overwinning wat er voor heeft gezorgd dat er echt een team stond vandaag!